Kan inte bestämma mig...

Har lite beslutsångest... Jag vill verkligen köpa en ny bil...
Fast å andra sidan känner jag att det kan bli alldeles för mycket pengar... Speciellt nu när jag ska börja plugga...

Hrm... Men jag är verkligen trött på min gamla kärra... den är så tungstyrd och gammal... Vore ju hur kul som helst med en nyare, lite mindre bil som drar mindre bensin, är lite roligare att köra och är lättare att fickparkera. Just idag har jag budgeterat lite, för att kolla om det överhuvudtaget finns pengar till att uppdatera bilen... Det är tveksamt... vet inte riktigt vad jag vill göra med mina pengar... Det handlar ju om att prioritera. Well, well, får väl se vart det landar. Det visar sig ju alltid, förr eller senare.

Over and out

Så som i himmelen

Igår gick en av mina favoritfilmer, alla kategorier, på SVT - Så som i himmelen.

Det är en så himla kärleksfull och verklig film.
Jag gillar verkligen alla de små eftertänksamma scenerna som Kaj Pollak förmedlar i en och samma film. En skildring av ytterst mänskliga  och "vanliga" relationer...
med deras uppgångar och dalar.
Med hela känslospektrat, alltifrån rädsla till hjärtlig och total glädje. *ler*

Tack Kaj Pollak för en härlig och levande upplevelse!

*ler*

Nyårsafton

vi har absolut inga planer gällande nyår... och faktum är att det känns riktigt skönt!

Tror att det blir middag ute på nån restaurang. Lyxigt och lugnt - helt perfekt!

Hi hi...


Rart syskonpar

Det rara syskonparet kom in i vänthallen eftersom de missat bussen till Kristianstad med EN minut... Det var alltså två äldre damer (70 & 80 ungefär) som syskongnabbades väldigt kärleksfullt *ler*

Den yngre av dem var alltid ute i sista sekunden medans den äldsta är av den naturen som alltid vill vara ute i god tid. Just idag hade den yngsta av dem fått bestämma, vilket resulterade i att de missade bussen som bara går en gång i timmen.

Gnabbandes väntade så de roliga små damerna här en bra stund och vi kunde bara gemensamt konstatera att syskongnabb är livslångt *skrattar*

Ja... det var dagens lilla möte... *ler*

Nu är det dags för frukost. Häpp


Vill önska alla

en riktigt god och mysig jul!

Ha det skönt med familjen
och missa inte Karl-Bertil Jonsson *ler*

Kram från Mia

Församlingspedagog

... vill bara "smaka" på det en stund... *skrattar*

Julförberedelser

Har pysslat och fixat inför julen hela kvällen... Pust - är helt färdig. Vilken väldans massa klappar det blev att slå in. *ler* Jag fick lite hjälp av Johan mot slutet... Skönt!

Nu ska jag snart gå och lägga mig.
Längtar efter att lägga mig i sängen, med en bra bok och bara myyysa.
God natt

Julrim

är såååååååååå kul, men jag har ingen inspiration idag... Ska nog vänta tills jag kommer hem till en något mer inspirerande och kreativ miljö. (Är på jobbet nu)

Ska slå in alla julklappar, rimma och göra janssons frestelse ikväll. Det blir mysigt! Inte alls stressigt, bara mysigt!

Bara 2 timmar kvar på jobbet idag. Jippie

Ibland fattar jag inte...

det sociala snacket... Hrm...
Det känns som jag kan spelreglerna men inte vill delta.

Det snackas hit och dit och ditt och datt... och helst helt "utanför sig själv".
Ja...jag tycker uppebarligen vad jag tycker och det finns väl inte så himla mycket mer att säga om det...

Hihi...vilken tur att jag kan göra mina egna val här i livet... *ler*

Mingel på stan den 19 dec

Har varit och fikat med en kompis idag. En tjej från gymnasietiden som jag bara haft lite gran kontakt med de senaste åren. Det var jättekul att träffa henne, hon har varit i Spanien i några månader och kom hem i lördags. Trots att vi antagligen inte hade träffats mer de senaste månaderna om hon varit här hemma i Sverige, kändes det lite extra roligt att träffa henne idag. Ibland blir det som en nystart att åka bort så där ett par månader... så kändes det för mig med Thailandresan för ett år sen... Skönt med lite "andrum". Man får så skön distans till allting här hemma, på nått vis och ser allt med lite andra ögon när man kommer hem. När jag kom hem efter mina månader i Thailand kände jag en större tacksamhet än tidigare. En tacksamhet för allt möjligt... över livet i stort! Det coola är nog att den känslan sitter kvar allt som oftast. Just för tillfället är jag ju så jäkla trött på jobbet, men känner ändå en tacksamhet över det andra jag har i levet, som får mig att må bra!

Nu tror jag att det är middagsdags! Häpp

Sång på julafton

På julafton ska jag sjunga på en mässa klockan 12 (på dan) i lilla bykyrkan i byn här intill. Det är en familjemässa, mest för barn och temat är julevangeliet. 3 solosånger ska jag sjunga, två där jag kompar mig själv på gitarr och en som kantorn kompar på piano.

Idag var jag i kyrkan för första gången och kollade ljudet. Det kändes riktigt bra... kanonbra mikrofon, vilket jag inte hade en aning om. Positiv överrasking alltså!

Det är en årlig tradition och kyrkan lär bli proppfull... lite pirrigt är det allt! Men framför allt ska det bli kul!

Snart ska jag åka in till stan och köpa den sista julklappen. Ikväll blir det rimstuga här hemma. Typ rimstuga och rödvin... låter soft tycker jag. Precis vad jag behöver, känner jag! *ler*

Den bistra sanningen

För tillfället känner jag mig helt helt låg, ledsen och arg... Jag vet inte vad denna lilla tillfälliga svacka beror på, men jag antar att det har att gör med det faktum att jag inte trivs på jobbet... Det känns som det gnager på nåt vis. Tur att jag slutar snart... Lite mer än en månad kvar och sen väntar nya spännande äventyr. Det är bara lite svårt att se slutet just nu...även om jag vet att det snart kommer! *ler*

Nä, fy... jag avskyr verkligen att "gnälla", men i det här läget känner jag att jag bara måste bubbla om det som känns pissigt... för det gör det verkligen. Tur att allt går att förändra, att inget är konstant...

Jag vill verkligen ha ett jobb som genererar glädje och positivitet. Ingen understimulans och ständig slentrian och framför allt inget kundgnäll - blä!

Vi får väl se vart den väg som påbörjas i februari leder... jag vet inte riktigt, men det känns bra här och nu.

Nu kokar pastavattnet. Ha det bäst, kram M

Dagens citat


" Vad bra det blev "



                                                                                                                ...förnöjdsamhet över det lilla i livet.

Aldrig mer så här tidigt...

I framtiden ska jag med bestämdhet inte ha ett jobb där jag behöver vara på jobb 06.15, och därmed gå upp 04.30...det är bara galet!

Nej, minsann... det får vara rimliga tider - dagtid vill säga, inga sena kvällar eller toktidiga ottor... Det funkar inte med oregelbundenheten för min del.


Det var alles, over and out


Julstämning

Nu börjar jag så smått komma i julstämning...

Igår hade vi ett gäng goda vänner hemma på glöggmingel och överraskningslek: "Så ska det låta" på storbildsskärm med Johan som programledare. *ler* Det var ju helt roligt och uppskattat.

Har övat lite inför julafton också idag... ska sjunga på en familjemässa på dan. Fast jag kände inte riktigt att jag var på övningshumör så nu hamnade jag här - framför datorn - istället. Ska ta tag i det ikväll igen!

Idag är det dags för massage. Läääääääääängtar!

Kokooooo

Tjoho!

Idag fick jag nog gällande det ständiga kaoset och personalbristen på jobbet. Aaaaaaaaahhh. Det hettade till i en ganska så vild diskussion.  Det är nån slags övergripande frustration över att det aldrig finns folk så det räcker... att ständigt bli tillfrågad om man kan jobba på sin lediga dag... att veta att man ofta (allt för ofta) är underbemannade och kommer att vara helt färdig när dagen är slut och man ska åka hem. Verkligen ingen höjdare : (

Nåväl...har väl lugnat ner mig en aning nu, men det är verkligen skönt att bli förbannad ibland...när det finns anledning till det! Gggrrrr *ler*

Imorgon är jag ledig. Och lördag, söndag också. Skööönt! Ska på julfest på fredagkväll, med jobbet. Det ska bli jättekul... vi ska vara på kasinot, så det blir nog lite spel, mingel och god mat och dryck. Lysande, ju!

Slut för idag

Nu ska jag snart åka hem efter en tiiiidig morgon. Gick upp 05.00... *snark*

Har inte alls varit pratig idag... och kollegorna har undrat lite var det "är med mig"... konstigt... det är ingenting, jag är bara inte så pratig. Det är ju faktiskt också ett läge!

"Bonde söker fru" ikväll. Missade förra veckan så jag längtar extra mycket idag *skrattar* Helt klart ett rart program som jag gillar att se på.

Nu ska jag sluta "filosofera" och bege mig hemåt! Over and out!

Aaahh. Helg!

Fredagsledig + fredagskänsla = fredagstoppen! *ler*

Sitter här, uppkrupen i fåtöljen, med en kopp äpplevin (sött men gott från Systemet: "Varmt och kallt") och laptopen i knät.

Har flyttat en massa grejer från min gamla lägenhet, pust och bära, flytt från vinden på 5:e våningen utan hiss. Dagens motion!

Och just idag börjar jag komma in i julstämning. Funderar lite på att julpynta innan jag ska iväg in till stan igen... Jo! Det ska jag göra NU

Over and out och god kul jul *ler*