Sista dagen på jobbet

Oh...ja... då var jag nästan i mål. Sista dagen idag och det känns skönt indeed...
På tisdag börjar jag plugga och fram tills dess ska jag vara ledig ett par dagar. Härligt *ler*
Här lunkar det på som vanligt... folk köper busskort, lite småprat med kollegan, regnigt utanför rutan och många pensionärer som kommer och går. Ärligt talat ska det bli skönt att slippa alla klagomål från kunderna.
Ikväll ska vi fixa klart köket... Kaklet och målningen är redan färdigt och ikväll ska vi tapetsera sista väggen. Hihi... det blir sååå fint! 

Dagens ord

lättnad



...blir ordet idag, eftersom det är just vad jag känner!


Kakel i köket


Här kommer lite bilder från projektet i köket... Håller på att måla, tapetsera och kakla. Det är roligt och det blir fint... Härligt. Hi hi.. *ler*

kakelbörjan
Utgångsläge



KakelMia
En bit på vägen... Koncentration *ler*



Fogat
Plattorna är uppe, fogningen får vänta tills imorgon.



Det var lättare än jag kunde tro att kakla, faktiskt... Och det gick ganska snabbt... Att sätta upp plattorna tog några timmar och sen ska foget på dagen efter. Ett lyft i köket för inte särskilt stora pengar eller allt för mycket tid. Vi har köpt färg och tapet också, det blir lite fräschare väggar också... Återkommer  som den Timell-are jag är... *ler* (så gärna vill va, i alla fall) *skrattar*

Gitarren


Jag spelar inte så mycket gitarr för tillfället.
Fast det där går alltid i perioder.
Jag spelar å andra sidan för att jag verkligen känner för det...
så var det knappast när jag jobbade med musik.
Nu är det roligt att plocka fram gitarren och lira.
Bara för att det är kul

Gitarrspel

Jorå så att, ehhh...

Snart är det dags att lägga in lite nya bilder här i bloggen.
Återkommer med dessa snarast.
Häpp

Flum

Idag ska jag lära mig nått nytt. Jag gillar att lära mig nya saker... Vi ska sätta kakel i köket. *ler* Sen ska det målas, tapetseras och lite annat fix och trix brukar komma med på köpet. Det är skojsigt hur som helst!
Balansbollen är toppen! Och också ganska rolig. Det verkar inte bara vara jag som tycker det, här hemma! Den är t.ex bra att ha som fotpall när man kollar TV. Härligt med prylar som man verkligen inte behöver egentligen : ) Eller som brorsan brukar säga:
"Den som har flest prylar när han dör vinner"
Jag håller med... men inte gällande balansbollen. Det är ju verkligen något jag behöver. Hi hi...
Ledig idag och njuuuter. Låg kvar i sängen länge och läste tidningen... Jag gillar Sydsvenskan, fick en gratis 3-månaders prenumeration av Johans pappa. En mycket positiv överraskning!
Mousakkan står i ugnen, som sagt sen frukost och följaktligen också sen lunch. Men är verkligen hungrig så det blir mumsigt med grekiskt!
Lite lunch i magen och sen sätter vi igång med kakelfixet och målningen i köket. Roligt...
Igår var vi hos några vänner och käkade tacos, drack vin och spelade kort. Det blev några drinkar under Chicagospelandet och jag och Per blev gosigt fulla. Det är skönt med lite berusning ibland. Jag kände verkligen för det igår och då är det väl bara att passa på. Som sagt: trevligt med kortspel och goda drinkar.


Ordet idag

blir:

vänlighet

Tålamod

Nu är det bara lite drygt 2 timmar kvar av denna sega arbetsdag. Och sen är det en skön ledig lördagskväll som gäller. Följt av en ledig söndag... härligt! Känner för att bli full ikväll *ler*  Får väl se vad som händer...
En kompis har nyligen börjat blogga. Roligt att läsa...
Shit va kul...jag hade precis en pappa med dotter som var inne. Pappan hade en del klagomål och framförde dessa medans dottern märkbart skämdes å sin pappas vägnar. Så sitter jag nu här och kommer väl ihåg dessa tonårsår, när föräldrarna var de mest pinsamma individerna i världen... *ler* Oavsett vad de gjorde så var det fel... Vilken omöjlighet att vara förälder i detta läge...
Tjuvlyssnat.se har förgyllt dagen lite... Gillar verkligen den sajten. Hi hi. Undrar hur "äkta" tjuvlyssningarna är... Fast egentligen spelar det inte så stor roll, det är så förbannat roligt i vilket fall som helst.

F*rbannat

Bilen strulade i morse igen... Undrar om man kan köpa en ny dörr (med tillhörande låsanordning) på skroten... Det är snarare regel än otur vid det här laget att låsanordningen på min bil är kazz vid minusgrader... Nåväl...jag hann i tid (nästan i alla fall) till jobbet och sitter härmed av de närmaste timmarna på Malmö C.
I nästa vecka vankas det öl-aftnar x 2. Ska ut och "avsluta" med två olika gäng från jobbet. Kul att träffas privat och hinna prata lite strunt över några öl.
Har funderat lite på när jag ska skaffa barn... Nu är det först och främst plugg, kanske i 1,5 år, och sen kan det väl vara bra att jobba ett tag... Blir det några egna barn, tro?! Hi hi...
Oj, vad folk stressar. Människor som springer till tåget med andan i halsen... t.o.m en lördag. Jag gillar inte stress...
Människor är så olika... Vissa vill ha hjälp med allt och andra har själv bra koll. Vissa tar det lungt, andra stressar så de nästan slutar andas. En del är glada och utåtvända medan andra knappt verkar vara medveten om att det finns andra människor i denna värld... Ja, det är kul med människor. Oftast.

Gårdagens inköp

En balansboll.

Vilken rolig pryl... Körde igång direkt med en halvtimmes hemmagympa med den nya bollen för att konstatera att jag gillar det! Rusta erbjöd boll med tillhörande instruktions-/ träningsbok för det formidabla priset av 129:- En ganska rolig sak att ha, tycker jag. Och bra för min rygg dessutom!
Idag är det den 26:e januari och löningsdags. Det går hur bra som helst. Januari månad är en lååång och fattig månad för mig, så som alla andra. Som sagt: tokbra med lön denna fredag.
Det ser ut att vara kallt och blåsigt utanför rutan. Jag sitter kvar här inne i långkallingar ett tag till. Börjar jobba kl 12 idag och jobbar kväll... Det känns som det kvittar, för jag vet ju att det bara är en handfull gånger kvar på detta jobb nu... Torsdag nästa vecka är min sista dag. Hi hi... inte ens en vecka kvar. Hi hi...

Frukost-time indeed! *mums*
Over and out!


Dagens ord...

... idag är kort och koncist:

MÅL



Och då menar jag inte i sportsammanhang, utan i att sätta upp mål, sträva efter dem och uppnå dem.


Gooood morgon!

Kallt. Nu är det kallt... Så kallt att låset på min bil frusit fast i morse. Stånk och suck - iväg till busshållplatsen istället. 5 minuter sen till jobbet, men knappt någon som märkte nått.
Och snusdosan jag hade i väskan var nästan tom. En liten miniprilla med lakritssmak låg där i botten och väntade på att överleva dagen... *ler*
Tja...en ganska vanlig morgon på nått vis. Fast med ordspråket "utan snus i 40 dagar försmäktar vi på denna öööö" ringande i mina nyvakna öron. Det börjar ljusna ute och klockan är kvart över 8. Efter en kaffe med varm mjölk börjar jag så sakta vakna. Till skillnad från i morse när klockan ringde...
En söt kille kom just in och ville köpa en biljett till Lund. En typisk student... Tror att han kan betala med betalkort på bussen och vet inte vart han ska åka... Alla dessa människor *skrattar*
Frukost 20 kronor står det på en skylt på Pressbyrån här bredvid. Mums... Blir lite småhungrig minsann.


Jag är en periodare *ler*

Jag bloggar mycket i perioder. Vissa dagar har jag helt enkelt inga ord, medans andra dagar - som idag - nöjer jag mig minsann inte med ett blogginlägg *skrattar* Det är nödvändigtvis inte så att jag har något viktigt att berätta... som nu... jag tycker bara det är skönt att bubbel-babbla om allt och inget.
Kände för att långpromera efter jobbet idag. Det var hur skönt som helst att rensa tankarna och använda kroppen fysiskt, till skillnad från att sitta inne på kontoret. Det var ordentligt halt på vissa ställen... s.k glashalt. Vilket bra uttryck - man fattar precis!
Efter en god middag - kyckling i curry - har jag nu dunkat ner i soffan med först en laptop i knät, och strax en kriminalroman. Jag vet inte om livet kan vara lättare att leva just nu... Slutar snartsnart på mitt misserabla jobb, har en massa sköna vänner och familj omkring mig, kvalitativ fritid och en skön förändring på G. Mmmmhmmm.
Idag funderade jag allvarligt på att köpa sånna där stavar som man kan promenera med *fniss* Det sägs att det är bra träning för hela kroppen, eller åtminstone bra mycket större delar än om man "bara" går... Töntigt på nått vis, men jag orkar inte bry mig. Är ledig på torsdag så det får nog bli ett par stavar för julklappspengarna som är över. Vissa köper jackor för 7000 och andra köper stavar för nån hundralapp eller två. (En kollega var beredd att betala 7000 spänn för en jacka... en vanlig jacka. Jag fattar inget...)
Anyway: nu är det dags för kriminalromanen. Ha en fortsatt skön kväll

"Normalt" existerar inte

Har nyligen hittat en sida "Bloggportalen", där de mest populära bloggarna ligger listade. Roligt! Jag gillar att läsa om vad folk har att skriva. Mååånga olika åsikter om allt blandat som händer i livet. Plötsligt slår det mig - igen - att det inte finns något som är "normalt". Alla agerar, tänker och fungerar olika helt enkelt och man kan därför inte utgå från något speciellt som en "vanlig" sanning. Skönt på något sätt, tycker jag! Snön lamslår Skåne... likadant varje år. Nog om detta *skrattar*
Jag gillar långa, eftertänksamma, blogginlägg... där skrivaren låter tankarna komma och gå. Jag hinner dock sällan med att skriva sådana långa inlägg själv. Det är så där lagom populärt att sitta och blogga hela dagarna på en arbetsplats.... Så klart!
Buss nummer 6 går till IKEA. Kunderna kommer och går. Många frågor, en del busskortsladdningar, ett och annat klagomål och några sura och andra glada. Mestadels är folk på väg någonstans och utstrålar just detta.
Jag är mindre social än jag trodde. Har alltid varit inställd på att jobba med människor, men i nu-läget vill jag absolut inte jobba med människor på heltid. Jag vill kunna "dra mig tillbaka", sitta i lugn och ro och klura på allt och inget.
Over and out

Halt!

Här händer det grejer...
Frusna bromsar på kollektivtrafiken, försenade bussar, ambulans på väg att hämta en dam som inte mår alltför bra... På något sätt en helt vanlig dag på ett kundcenter.
Välkommen tillbaka till verkligheten...

Lååångledig

Har varit ledig fredag-måndag och känner mig så gott som "återställd" själsligt. Herregud, va det sliter att inte trivas med det man gör... Nog om detta!
Helgen har varit hur skön som helst. Var på bio och såg en film som jag velat se länge: Babel. Minst sagt en film som berör... stundtals nästan för mycket. Jag gillade den verkligen. Vacker, hemsk och intensiv på samma gång.
Tacksamhet är en skön känsla. Tacksamhet för den jag är och det jag har. Tacksamhet för vänner och familj, tacksamhet för friden jag har i mitt liv. Ibland... *ler*
Lånade nya böcker på bibblan idag. Fler kriminalromaner... man kan nog minst sagt kalla det en "hang-up". Har kollat hur många Beck, Wallander och Van Veteren som helst nu... och läst flertalet böcker av Karin Fossum och Håkan Nesser. Minst sagt hang-up *skrattar*
Aftonbladet har haft bilagor med TV-serien "Mord i Sinnet" de senaste veckorna - också en höjdare!
Nu ska jag kolla om kokoskakan är klar. Ska bjuda på fika på kören ikväll. Hoppas den blir okej.
Häpp!

För ovanligheten skull finns det tid att tänka när jag jobbar

Kunder kommer och går. Många är stressade och ändå är det lugnare här än på länge. Centralstationen en torsdagkväll. Det regnar ute och många kunder är blöta i hår och på jackor. Jag har det varmt och torrt. Med nybryggt kaffe på gång ska jag nog klara mig 2,5 timme till, innan det är dags att gå hem.
Den 18:e idag. Snart har januari månad gått. Julen är utflugen och jag har sagt upp mig. Härligt!
Nu har nog kaffet runnit ner. Ska tassa ut och kolla.

Jag kollade runt lite på nätet efter folk jag känt sen innan. Hittade ett gäng tjejer som jag gått i skolan med som numera slår igenom med ett band som heter Calaisa. Kollade in deras hemsida. Coolt! De har verkligen lanserats i USA och håller på att turnera i Sverige, men också i andra delar av världen. Jag unnar dem verkligen denna framgång.

Själen finns kvar hos mig denna dag. Till skillnad från i förrgår när den begav sig hemåt flera timmar innan mig. *ler*

By the way

Det hände förresten en rolig sak igår.
Jag såg en kändis på jobbet.
Johanna Sällström.
Om det nu är så kul.
Anyway.

Hrm

Jag började blogga av en anledning. Jag tyckte att det kändes som ett skönt sätt att smälta alla intryck och sätta ord på tankar och känslor. Började blogga när jag var i Thailand på backpackingresa. Den anledningen - varför jag en gång började skriva - är svår att hitta nu för tiden. Det händer inte så mycket i mitt liv. Det som sker är inget att berätta om... Jag tänker inte direkt några nya tankar. "vilken idiot" "herregud, varför kan folk inte ta sitt eget ansvar" eller "om bara den här månaden vore slut snart" är inte direkt nya hyllande tankar som jag vill dela med mig och föreviga i en blogg. Den tomhet jag känner är inte heller något som jag vill älta så in i den grad att det blir till läsning för andra. Alltså fyller min blogg inte längre sitt syfte. Jag är tom!

Onsdag

Käkar frukost i fåtöjlen. Med laptopen i knät, som försöker samsas med tallriken med fil och flingor. Vilket jag prioriterar av dessa två beror på hur mycket magen kurrar. Men även hur mycket fingrarna har att uttrycka med hjälp av tangenterna. Teet är för varmt och jag börjar redan längta efter morgonsnusen, innan frukosten ens är färdigäten. Lite mjölk och teet går genast att dricka.
Letar fortfaranded efter min själ. Lekte med tanken att den stack bort till bussen och åkte hem vid 3-snåret, medans jag jobbade vidare till 19.30. Vid passets slut var själen i alla fall inte kvar och det tar ett tag att ladda 100%
Inget jobb idag. Hallejula. Ska snarare överleva med besök på bibblan, en sväng till körskolan, nån kaffe latte med trevligt sällskap på ett mysigt fik. Det där som jag både gillar och är bra på. Jag vill inte att bussen åker iväg med min själ redan klockan 3 på dagen... : )
Det ser ut som det är kallt utanför rutan. Riktigt kallt... Jag hoppar hellre in i duschen än ut i den däringade blåsten.

Drömmer mig bort

R-o-b-o-t.
Jag känner mig som en sådan denna kväll.
Tänk att få ligga på en solstol i Thailand och ta dagen som den kommer.
Att slippa alla stressande människor som vill att någon annan tar ansvar för deras handlingar och "problem".
Jag föredrar att drömma mig bort till Thailands stränder. *ler*. Ko Samet - min favvisplats av de delar av landet jag sett. Härliga människor och njuta av nu:et. Kan livet bli enklare?!
Stormen har bedarrat, men det vankas nytt oväder senare i veckan. Huh...
Per blev den döpt till, den däringade stormen. Det kunde jag aldrig tro, att det skulle bli en herre.
Ytterligare en av mina kollegor har sagt upp sig i veckan. Kan det finnas någon anledning att vi nu är 3 som valt att göra något annat den sista månaden?! Skönt att veta att man gör sina egna val här i livet. Det är skönt att drömma sig bort så jag forsätter nog att tänka på Thailands stränder tills dess att klockan blir 19 och det är dags att gå hem och långsamt locka fram själen som tills vidare lagt sig för att vila.

Samlad

Tänk att vara författare. Att ständigt behöva "leverera" nya, intressanta infallsvinklar på livet i alla dess former. Skulle ibland vilja ha ett mer spännande liv, att ha nya härliga upplevelser att skriva om i bloggen. Idag är det storm. Minst sagt. Fick parera ordentligt på motorvägen söderut från Göteborg till Malmö. En och annan långtradare såg ut att darra av vägen vilken sekund som helst. Ringde till jobb för att kolla av en sak. De hade kaos, alla tåg är inställda. Jag gillar min lediga söndag!

Helgen har varit full av intryck, insyn i andra människors liv. Intryck av en annan stad, en annorlunda dialekt. Samtal om högstadietiden och det liv som vi -dessa tre kvinnor - lever idag, en bra bit ifrån det liv som vi delade mellan 7 till 16-års ålder. Skoltiden är något som vi har sett olika på. Jag gillade skoltiden, trots att jag var varken var i det coola gänget eller bland dem som aldrig fick vara med. Jag hankade mig fram  i medelskiktet. Troligtvis är det vilken roll man hade som till största del bidrar till vilka minnen man har från skoltiden.

Måndag i morgon. Jag byter ämne!

Orkan. Storm. Oväder. Har den/det något namn tro?



Lördagslunk

Lax med rotfrukter i ugnen. Det blir middagsmaten i Göteborg ikväll.
Till detta serveras ett vitt vin... den sneda halsen på flaskan, ni vet!

Efter en heldag runt i stan känns det rätt skönt att vara "hemma". Har lite ont i ryggen, men jag får vila lite så blir det bättre om en stund.

Nu sa jag slänga mig på sängen en stund. Ha det fantastiskt!

Snart "over and out"

 Blir glad när jag tänker på att halva månaden snart har gått....
Snart slutar jag jobba - härligt.
...tålamodet börjar nämligen ta slut...

Countdown indeed.

Göte-la-böörj

Helgen tillbringars i utkanten av Göteborg, i goda vänners lag och en sen frukost.
Miljöombytet och sällskapet är skönt, mycket tjejsnack och dessutom finns det en sambo här i faggorna, som jag knappt sett röken av. Men det förståss...jag nämnde just "mycket tjejsnack".

Självkänsla nu! - en skön bok att läsa så här på morgonkvisten. Hittade den i Maddes bokhylla och övriga i lägenheten snarkade gott, så jag tog mig en titt. Jag tycker väl i och för sig att min självkänsla duger som den är, men det sköna med boken är att det är konkreta exempel på hur man kan aktivt förbättre t.ex sin motivation eller sin effektivitet. Sköna förslag, med rimlig "effort"

Det vankas stadstur här under dagen. Att ströva omkring och kolla in folk, shoppa lite och bara njuta av mljöombytet känns lockande.

En skön helg helt enkelt! //M

Fredagkväll

Herregud va skönt det är att det är helg! *wihooo*
Nu ska jag ta mig ett glas vin, käka middag och sen blir det filmkväll.

Den häringade sega förkylningen som jag har haft lääänge nu ska väl förhoppningsvis ge med sig om jag tar det lungt...

Det blir bio imorgon istället!
Härligt!

Redan eftermiddag

Nu är klockan halv 2... plötsligt... Hi hi!

Det går fan tokbra!
Om några timmar ska jag gå hem och det är fredag och allt. Härligt!

Kanske bio i kväll...eller i morgon kväll. Kul! Ska se "Babel". Känner att jag har lite förhoppningar om att det ska vara en bra film... har fått topprecensioner.

Som sagt: snart är det helg!

Citat om känslor

Jag vill citera en blogg jag just läste

"Så länge du spelar ut dina känslor och inte låter dessa fastna inom dig känner du känslan av hur det känns att leva. Känn på känslan så du vet hur den känns på riktigt, våga ta i den och gör dig sedan av med den om den gör dig illa eller behåll den om den gör dig gott. Huvudsaken är att du inte låter den glida förbi. Att beskåda något är inte detsamma som att ta i något, tar du i livet så lovar jag att livet tar med dig på de mest otroliga resor."

Kommer från
http://sogo.blogg.se/050107080957_ta_knslan_smaka_p_den_s_du_vet_h.html

Fantastiska ord, tycker jag!

Teoriplugg till MC-körkort

Igår var jag ledig.
Och duktig!
Var nämligen på körskolan för andra gången denna veckan och skrev teoriprov inför mitt MC-kort. Gött *ler*
Det var lättare än jag trodde... givetvis inte lätt, men eftersom jag redan har tagit körkort en gång (och kört en hel del bil) är det en del områden som man kan använda sin logik eller utesluningsmetoden.

Tänkte försöka hålla igång pluggandet även när jag ska vara i Blekinge under veckorna. Jag kommer ju att vara hemma på fredagarna så det kan kanske bli ett fredagsprojekt!

Ska bli kul att plugga... ska bli skönt att sluta jobba här... känns HELT RÄTT med förändring! *tack*
Bara en månad kvar...

Tjingeling!


Meeeer Red bull

Vilken dag! *pust*

Jag har precis hällt i mig en Red bull och skulle lätt kunna hälla i mig en till

Beslut

Nu har jag äntligen bestämt mig:
Jag köper ingen ny bil!

Eftersom jag ska plugga nu i vår känns det bättre att spara de pengarna som back-up... Dessutom är Sigge (Opeln som jag redan har) helt OK att köra landsväg med. Det blir ju veckopendling upp till Blekinge från och med februari och då funkar gamle Sigge finfint *blink blink*

Förresten:
Chefen kom in idag, så nu har jag sagt upp mig. Känns toppen! *ler*

Hi hi...


Nu ska jag tassa tillbaka till soffan, filten och deckarboken. Häpp!


God fortsättning

på det nya året!

Och det kommer att ske förändringar! Hoppas chefen kommer in idag... så jag kan säga upp mig *ler*

Men som sagt: ha en fantastiskt bra 2007.
// Mia